TveK Ticari Faaliyetlerine Son Verdi, D&R Çatısı Altına Girdi

TveK Markası ile birkaç aydır hizmet sunan Turkuvaz TveK Kitap ve Kırtasiye tüm faaliyetlerine son verdi ve satın aldığı D&R (Turkuvaz Müzik Kitap Mağ. Paz. AŞ.) çatısı altına girdi.

Siyasi ve terör kaynaklı bağlantılar sebebiyle kapatılan NT Kitap ve Kırtasiye firması daha sonra Turkuvaz Grubu tarafından satın alınmış ve ismi TveK olarak değiştirilerek pazardaki faaliyetlerine devam etmişti.

Sonrasında Turkuvaz Grubunun Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren D&R markasını satın alması ile birlikte firma TveK ismi ile hizmet sunduğu mağazalarını ve İnternet Sitesini kapatma kararı aldı.

Tüm operasyonel sürece D&R Markası altına toplayan firma TveK markasına ait birçok mağazayı da kapattı. Satışları ve konumu iyi olan bazı mağazaları ise D&R Markası altında yeniden revize etti.

 

TveK

 

Sektördeki Rekabet Azalmaya Başladı

Kitap sektöründe özellikle büyük şehirlerde farklı markalar arasında belirli bir rekabet ortamı yaşanırken nispeten daha küçük şehirlerde ve özellikle Anadolu’da markalaşma noktasında pek fazla rekabet yok.

Geçtiğimiz aylara kadar D&R ve TveK arasında yaşanan bu rekabet satın almalar sonrasında sona erdi ve artık özellikle Anadolu’da marka olarak sadece D&R markası kaldı.

Daha önceleri NT sonrasında ise TveK olarak hizmet sunan mağazalar ise kapatılarak personellerin de işine son verildi. Bu sebeple de belirli bir ekonomi kayıplara karışmış oldu.

D&R Markası altında ise yapılan satış sonrasında Turkuvaz Müzik Kitap Mağ. Paz. AŞ. firması faaliyetlerine devam ediyor olacak.

D&R Mağazaları

TveK Ticari Faaliyetlerine Son Verdi, D&R Çatısı Altına Girdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir