Volkswagen Elektrikli Araçlar İçin Mobil Şarj İstasyonu Geliştiriyor

Şarj İstasyonu sorunu yaşayan Elektrikli Araçlar için yeni bir adım atan Volkswagen tek dolumla 15 araca kadar şarj imkânı sunan Elektrikli Araçlar için Mobil Şarj İstasyonu geliştiriyor.

Tabi ki Mobil Şarj İstasyonu olarak adlandırdığımız ürün günümüz cep telefonlarında kullanılan sistem gibi cepte veya araçta taşınabilecek bir yapıda değil.

Daha çok iş makineleri ile taşınması mümkün olacak olan Mobil Şarj İstasyonu sabit sistemlerden farklı olarak farklı konumlara taşınabilecek ve bu sayede elektrikli araçlar için seyyar bir şarj kaynağı sunuyor olacak.

 

Volkswagen Powerbank Auto Elettrica - Mobil Şarj İstasyonu

 

Aynı Anda 4 Araç, Toplamda 15 Araç Şarj Olabilecek

Geliştirilen ürün ile aynı anda dört adet elektrikli araç sistem üzerinden şarj edilebilecek. Toplamda ise tek bir şarj ile 15 araca güç takviyesi sağlayabilecek olan taşınabilir şarj istasyonu gücü tükenince ise ya değiştirilecek ya da alternatif enerji kaynaklarını kullanarak yeniden şarj edilecek.

Güneş Enerjisi veya Rüzgâr Enerjisi ile yeniden ilgili güç kaynağının doldurulabilmesi süreci üzerinde çalışmalara devam eden Alma Mühendisler eğer başarılı olurlarsa sabit bir elektrik şebekesine ve düzenli olarak ürünün yenisi ile değiştirilmesine ihtiyaç duymadan sınırız bir şekilde elektrikli araçların şarj işlemlerini yapabilecekler.

Bu noktada açıklamalarda bulunan Volkswagen Grubu’nun Teknik Geliştirme Başkanı Mark Moller “Şarj istasyonu özellikle güneş veya rüzgâr enerjisi ile şarj edilebilir; bu da şarj sırasında elektrikli araçlara aktarılabilir” ifadelerini kullandı.

 

Volkswagen Powerbank Auto Elettrica - Mobil Şarj İstasyonu Volkswagen Powerbank Auto Elettrica - Mobil Şarj İstasyonu

 

Volkswagen Elektrikli Araçlar İçin Mobil Şarj İstasyonu Geliştiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir