Windows Phone 8.1 Güncellemesi Alacak HTC ve Samsung Modelleri

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Android İşletim Sistemi ile pazardaki yerlerini koruyan ancak az sayıda da olsa Windows Phone 8 İşletim Sistemine sahip ürün pazara süren HTC ve Samsung firmalarından Windows Phone 8.1 Güncellemesi ile ilgili ilk açıklamalar geldi.

Nokia firmasının Lumia serisi WP8 sürümüne sahip tüm cihazlarını WP 8.1 sürümüne yükselteceğini açıklaması üzerine HTC ve Samsung firmalarından da ilk açıklamalar geldi.

HTC 8X ve 8S Modellerine Kötü Haber

HTC firmasın yapılacak olan güncelleme ile ilgili ilk bilgilendirme de sadece HTC 8XT serisi cihazlarına Windows Phone 8.1 Güncellemesi sunacağı bilgisini verdi.

HTC tarafından pazara ilk sürülen WP8 li cihazlar olan HTC 8S ve HTC 8X modelleri ile ilgili ise hiçbir açıklama yapılmadı. Bu sebeple de bu modellerin Güncelleme almayacağı düşünülmeye başlandı.

Windows Phone 8.1 Güncellemesi Alacak HTC ve Samsung Modelleri
Windows Phone 8.1 Güncellemesi Alacak HTC ve Samsung Modelleri

Samsung’dan Tek Modele Güncelleme Gelecek

Windows Phone 8 İşletim Sistemi ile pazara sunulan sınırlı sayıdaki model için de Samsung cephesinden ilk açıklama geldi.

Buna göre firma tarafından Samsung Ativ S Neo modeline WP 8.1 Güncellemesi verilecek. Pazara ilk sürülen modeller ise Samsung tarafından güncelleme ile ödüllendirilmeyecek.

 

Lumia Serisine Güncelleme Müjdesi

Sadece WP8 ile çalışan ve Android gibi Açık Kaynak Kodlu yazılımlardan uzak duran Nokia firması ise Lumia serisine sahip tüm modellerini Windows Phone 8 sürümünden Windows Phone 8.1 sürümüne taşıyacağı bilgisini verdi.

Bir anlamda Tüm Modellerine güncelleme verecek olan Nokia firması gelecek dönemdeki satışları da güncellenmiş sürüm üzerinden yapmaya başlayacak.

Windows Phone 8.1 Güncellemesi Alacak HTC ve Samsung Modelleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir