Xiaomi Mi Band 2 Kullanıcı Yorumları (Soru – Sorun – Şikâyet – Öneri)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Xiaomi firması tarafından pazara sürülen Aktivite Takip Bilekliği Xiaomi Mi Band 2 modelinin Kullanıcı Yorumlarına, Teknik Özelliklerine, Şikâyet ve Önerilerine göz atıyor olacağız.

Ürünle alakalı yaşanan kronik sorunlar varsa bunları bir araya getirerek ürünü daha efektif olarak nasıl kullanabileceğiniz ile alakalı bazı bilgiler vermeye çalışıyor olacağız.

Xiaomi Mi Band 2 modeli ülkemizde son dönemde ciddi oranlarda satışı yapılan ve birçok noktadan da rahatlıkla satın alabileceğiniz bir Akıllı Bileklik halini almıştır.

Bu sebeple de bu konu birçok kullanıcının Ürünü Satın Alma aşamasında veya Satış Sonrası Hizmetler aşamasında destekçisi olacaktır.

 

Xiaomi Mi Band 2 İç Yapı
Mi Band 2 İç Yapı

 

Xiaomi Mi Band 2 – Teknik Özellikler

Boyutlar40.3 mm Uzunluk – 15.7 mm Genişlik – 10.5 MM Kalınlık
Ağırlık7 gr
Pil Değeri70 mAh
Bekleme Süresi20 Gün
Pil TipiLityum Polimer
Giriş Akımı45 mA (normal) 65 mA (maks.)
Girişi Voltajı5 Volt
Kasa MalzemesiPlastik – Alüminyum Alaşım
Su DirenciIP67 – Suya Toza Dayanıklı
Ekran0.42 İnç OLED Ekran
BluetoothBT 4.0
SensörlerGüç Tasarruflu İvme Ölçer, Kalk Atış Hızı Sensörü
Kordon Uzunluğu235 mm
Ayarlanabilir Kordon Uzunluğu155-210 mm
Kordon MalzemesiTermoplastik Elastomer, Alüminyum Alaşım
AlarmVar
Titreşim DesteğiVar
Uyarı DesteğiArama – SMS ve Uygulama Bildirimlerini Titreşim İle Belirtme
Uyumlu Olan CihazlarBluetooth Destekli Akıllı Telefonlar
Kutu İçeriğiMi Band 2 Gövde – Kordon – USB Şarj Kablosu – Kullanım Kılavuzu – Garanti Kartı

 

Xiaomi Mi Band 2 Modeli

 

Xiaomi Mi Band 2 Sık Sorulan Sorular

 

Arayanın Telefon Numarasını Gösteriyor mu?

Şu aşamada Kendi Mobil Uygulaması üzerinden kullanmanız durumunda cihaz sadece Arama Geldiği – SMS Geldiği ya da Bildirim geldiği zaman Titreşim ile size uyarı vermektedir.

Ancak Orijinal Uygulamasında şu aşamada Arayanı Gösterme Özelliği bulunmamaktadır. 3. Parti Uygulamalar arasından bazılarında Arayan Numarayı Gösterme Desteği sunulmaktadır.

Android cihazlarda bunun için http://en.miui.com/thread-404257-1-1.html adresindeki uygulamayı yükleyebilirsiniz. Mi Band Uygulamasının İngilizce dil seçeneğinde olması gerekmektedir.

Apple modellerinde ise uygulamayı İngilizce Dil Seçeneğine alıp uygulama ayarlarından “Kimliği Göster” seçeneğini aktif edip sonra Türkçe Dil Seçeneğine dönerek sorunu çözebilirsiniz. Ancak bu durumda da Türkçe Karakterler “?” şeklinde görünecektir arama esnasında.

 

Xiaomi Mi Band 2 Suya ve Toza Dayanıklı mı?

Evet. Cihazda IP67 Sertifikası bulunmaktadır. Suya ve Toza karşı dayanıklı bir cihazdır.

 

Ortalama Kullanım Süresi Ne Kadar?

Tek bir şarj ile ortalama olarak 10 Gün – 15 Gün kullanım sunmaktadır. Ekranın açık kalma süresine, bildirimlerin sıklığına, titreşim motorunun aktif olma durumuna göre bu değer değişebilmektedir.

 

Xiaomi Mi Band 2 Modelini Nasıl Şarj Edebilirim?

Mi Band 2 serisini şarj etmek için gövdeyi kordondan ayırmak ve kutudan çıkan özel şarj cihazına yerleştirmek zorundasınız. Bu kabloyu da 5 Volt çıkışlı bir adaptöre veya bilgisayar USB girişine bağlayabilirsiniz.

Adaptörünüzün mümkün mertebe 5 Volt – 1 Amper veya daha altı bir çıkışa sahip olması cihazın zarar görmemesi adına önemlidir. Günümüzdeki 9 Volt – 12 Volt değerindeki hızlı adaptörler zarar verebilir.

 

Xiaomi Mi Band 2 Modelinin Kordonları Değişiyor mu?

Evet. Ek kordon alarak kendi beğeninize göre bir kullanım stili oluşturabilirsiniz. Ancak gövdenin rengi her zaman için Siyah kalacaktır. Başka renk seçeneği yok. Kutudan çıkan kordonda da Siyah renktedir.

 

Xiaomi Mi Band 2 Türkiye Satış Fiyatı

Ürünü GearBest gibi sitelerden almak istemeniz durumunda 20 – 25 Dolar gibi bir fiyat seviyesinden satın alabiliyorsunuz. Ancak Türkiye’den satın almak istemeniz durumunda ortalama satış fiyatı 100 TL ile 150 TL arasında bir seviyeye çıkıyor.

1 hafta 15 gün beklerim sıkıntı yok diyenler için https://tr.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html?wid=90&lkid=11869067 adresini tavsiye edebilirim. Türkçe Dil Desteği ve Hızlı Kargosu ile sorunsuz hizmet sunan bir firmadır.

 

Xiaomi Mi Band 2 IP67 Suya ve Toza Dayanıklı Kasa

 

Xiaomi Mi Band 2 Kullanıcı Yorumları

Akıllı Aktivite Bilekliği olarak geçen Mi Band 2 modeli ile alakalı Olumlu ya da Olumsuz Tüm Kullanıcı Yorumlarını bekliyor olacağız.

Cihazı almak isteyen kullanıcılara yol gösterebilmek adına bu oldukça önemli bir detaydır.

Kullanıcı Yorumlarını alt kısımda bulunan YORUM sekmesi üzerinden bizlere ulaştırabilirsiniz.

 

Xiaomi Mi Band 2 Soru – Sorun – Şikayet ve Öneriler

Cihazla alakalı olarak aklınıza takılan tüm soruları, sorunları, şikâyetlerinizi ve önerilerinizi de yine YORUM sekmesi altından bizlere iletebilirsiniz.

Bu sayede cihazla alakalı varsa Kronik Sorunlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca yaşadığınız sorunların sebeplerini görmeye ve sorunlara çözüm aramaya da fırsat bulmuş olacağız.

 

Xiaomi Mi Band 2 Kullanıcı Yorumları (Soru – Sorun – Şikâyet – Öneri)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. Mi Band2 bir süredir kullanmıyordm, şarjı bitmiş bir şekilde çekmecede duruyordu. Geçenlerde şarj ettm kullanmaya başladm ama ışığı çok düşük. Neredeyse saati göremeyecek kadar silik. Ne yapmalıyım? Reset filan işe yarar mı?

  2. Mi mix 2 telefonumla bağlantılı kullanıyorum WhatsApp bildirimlerini sürekli olarak devam ettiriyor yani eski okumamis mesaj sayısı kadar bana son gelen yeni mesaj ile bildirim veriyor ve saçmadır ki iPhone marka telefon ilede kullandım onda daha iyi performans veriyordu

    • Acaba uygulama ayarları ile kaynaklı bir sorun mu diyeceğim ama açıkçası öyle bir ayar hatırlamıyorum.
      Ürünü aldığınız yer ile bir görüşün dilerseniz. Birde uygulama ile cihazın bağlantısını kesip, Uygulamayı kaldırıp yeniden kurup yeniden bağlantı yapın ve deneyin.
      Bu arada uygulamayı kaldırmadan önce Verileri ve Ö Belleği silin Ayarlar – Uygulamalar – Mi Fit kısmından.

  3. Bilekliği buzlukta düşürmüşüm 1 haftadan fazla buzlukta kaldı şimdi hiçbir sorun yok çalışıyor ama hala bileğime takmadım rahatlıkla kulkanabilir miyim şimdi

  4. Alalı 1 hafta oldu ilk şarj ettim %100 dolunca aldım. Önce şarjı çabuk bitti 1 dk içerisinde hiç ekranını açmadan bile %92 lere düştü. Şarjı yaklaşık 5 gün sürdü. Cihazı adaptörle şarj ettim. Adaptör 5-1v arası yazıyor. Neden bu kadar çabuk şarjı bitiyor?

    • Yeniden şarj edip deneyin. Bazen ilk şarjda sorun olabiliyor. Eğer devam ederse aldığınız yer ile bir görüşün derim.

  5. Telefonla konuşurken 1 saat dolunca otomatik kapanıyor kapanmasını istemiyorum napabilirim bu konuda?

    • Hiçbir şey yapamazsınız. Operatör 1 saat dolunca kapatır görüşmeyi. Başkaları da görüşebilsin diye.

  6. Telefonumu çantama koydum arabama bindim eve gittiğimde telefonuum ekranın kırıldığını gordum ve alalı 15 gün oldu bu nasıl bir telefon cantada telefon ekran mı kırılır ıc ekran degil dısı kırılmış dusursem hadi ben hatalıyım derim bunun yapılmasını istiyorum…

    • Mi Band 2 konusuna Telefon sorusu soruyosunuz? Hangi telefon. Çantanızda ne vardı acaba neye çarptı. Telefona biraz daha iyi davranın derim. Özellikle de çanta içinde.

  7. Mi band 2 şarj olmuyor saatlerdir uğraşıyorum başaramadım yardımcı olun lütfen şimdiden teşekkürler bu arada 2 amperlik Samsung adaptörü ile şarj ediyordum cihaza zarar vermiş olabilir mi

    • Orijinal şarj cihazları sorun yaratmaz. Şark Kablosu kaynaklı bir sorun yalıyor olma ihtimaliniz var. Farklı bir kablo bulabilirseniz onunla deneyin.
      Bazı kullanıcılar cihazın buzdolabında 1 gün bekledikten sonra şarj sorununun ortadan kalktığını söylüyorlar. Bunu da deneyebilirsiniz.

  8. Casper VIA m3 kullanıyorum alalı 3 ay oldu hiç memnun değilim güç tuşu zor basıyor haporleri cızırtılı çıkıyor uygulamaya girdiğimde donuyor ve hata veriyor şarj göstermesinin yanındaki saat donuyor müşteri hizmetlerini aradım teli sıfrlayn diyor her seferinde ben telefonumu sıfırlıcm sadece telimin camını kırdım yaptırdıktan sonra göndericm eğer sıfırlarlarsa dava açıcam çünkü bütün bilgilerim gitmiş olucaj

    • Servis formunda zaten bunları kabul ediyorsunuz. Tüm veriler sıfırlanınca gider. Dava açmanız da pek bir avantaj sağlamayacaktır. Boşuna zaman harcamış olursunuz. Açık konuşmak gerekirse.