Apple iPhone 5C Modelinin Özellikleri, Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

Apple kendi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek tek seferde pazara 2 model birden sürdü. İşte Apple iPhone 5C modelinin özellikleri, Türkiye satış fiyatı ve kullanıcı yorumları…

Sertleştirilmiş PoliKarbon malzeme ile tasarlanmış bir kasaya sahip olan iPhone 5C modeli bir anlamda Apple için karlılık marjı en yüksek modeli olmuş durumda.,

Pazara Ucuz iPhone ismi ile lanse edilen ve fiyat noktasında Apple iPhone 5S modelinden daha uygun fiyata satılacak olan modelin maliyetleri de çok düşük. Yani Apple yine bu modelden de muhteşem bir kazanç sağlamış olacak.

5 farklı renk seçeneği ile pazara çıkacak olan iPhone 5C modeli biraz daha gençlere yönelik, canlı ve deli dolu bir model olarak tasarlanmış. Beyaz, Mavi, Kırmızı, Turuncu ve Yeşil renkleri ile pazara sürülecek olan model için 29 Dolardan satılacak özel kılıflar ise oldukça şık ve kullanışlı görünüyorlar.

Apple iPhone 5C İOS 7
Apple iPhone 5C İOS 7

Donanımsal olarak Apple iPhone 5 modeline benzer donanımlara sahip olacak olan iPhone 5C modelinde kasa kalınlığı ve ağırlığı ise biraz artmış durumda.

9 mm kalınlığındaki ürün 7,2 mm kalınlığındaki iPhone 5 modelinden biraz daha kalın olacak. Bununla beraber 130 gram gibi bide ağırlığa sahip olacak

Apple A6 serisi bir işlemci ile hayatımıza girecek olan Apple iPhone 5C modeli 16 ve 32 GB’lık dahili depolama alanına sahip olacak. 64 GB’lık sürüm ise üretilmeyecek.

1 GB Ram ile gelecek olan modelde Apple İOS 7 İşletim Sistemi kullanılacak ve performans olarak iPhone 5 modelinden biraz daha hızlı ve stabil bir halde karşımıza çıkacak.

Apple iPhone 5C Oyun
Apple iPhone 5C Oyun

Apple, daha önce iPhone 5’te kullanılan ve tedarik edilen pek çok parçayı iPhone 5C ve 5S modellerinde kullanmaya devam ediyor. 1136 x 640 piksel çözünürlüğünde ve 4 inç büyüklüğünde Retina ekranın kullanıldığı cihaz, 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip.

iPhone 5S’teki çift LED flaş özelliğini almayan iPhone 5C, iPhone 5’teki 8 Megapiksellik ana kamerayı kullanmaya devam ediyor. Saniyede 30 kare hızında Full HD video kaydını destekleyen cihazın farkı ise ön kamerada. 1.9 mikron seviyesine çıkartılan piksel genişliğine sahip FaceTime HD ön kameraya sahip cihaz, görüntülü görüşme deneyimini iPhone 5’e göre daha ileri seviyeye taşıyacak.

WiFi 802.11 a/b/g/n bağlantısını destekleyen iPhone 5C, 5. nesil WiFi olarak bilinen AC teknolojisini desteklemiyor. Buna rağmen 5 GHz ve 2.4 GHz desteğine sahip olan Wireless’e ek olarak, LTE ve çift taşıyıcılı 3G desteği, Bluetooth 4.0 desteği ve 1440 mAh’lik batarya cihazda kullanılıyor.

iPhone 5C modeli kapasitesine bağlı olarak sırasıyla 549 ve 649 Dolarlık kontratsız satış fiyatına sahiplar. Fiyatlar iPhone 5’e göre 100 dolar daha uygun. iPhone 5S modeli de iPhone 5’in yerine piyasaya giriyor ve o da 5C’ye göre 100 dolar daha fazla.

iPhone 5S’in 2250, iPhone 5C’nin de 1800 – 1900 TL civarında ülkemize gelme ihtimali bulunuyorken, bu fiyatlar daha yüksek ya da daha düşük olabilir. Çünkü Apple’ın dünyadaki politikalarından çok farklı bir politikayı izleyen operatör ve perakendeciler, iPhone fiyatlarını olabilecek en yüksek seviyede kullanıcılarına sunuyorlar.

Apple iPhone 5C Kılıf
Apple iPhone 5C Kılıf

13 Eylül’de ön siparişe sunulacak olan iPhone 5C, 20 Eylül’de satışa sunulacak. 20 Eylül’de ilk dalga satışının başlayacağı ülkeler arasında resmi olarak Türkiye bulunmuyor. Fakat bu ürünler çok geçmeden ülkemize de gelecektir diye düşünüyoruz.

Ülkemizde özellikle Spot Pazarında hızlı bir satış rakamı yakalaması beklenile iPhone 5C modeline gençler tarafından yoğun bir ilgi gösterileceği de kesin gibi.

Özellikle değiştirilebilir kapaklarının yanında Apple markasının da güveni ve prestiji birçok kullanıcı için eski cihazlarını satarak yeni bir Apple iPhone 5C alma sebebi olacaktır.

Turkcell, Vodafone ve Avea tarafından getirileceği belli olan modellerin yine Sözleşmeli ve Sözleşmesiz olarak satışları yapılacak ve Türkiye pazarında bile iyi satış rakamları elde edilecektir diye düşünüyoruz.

Apple iPhone 5C Modelinin Özellikleri, Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir