İlk iPhone 8 Yıl Önce Duyurulmuştu

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Günümüzün en karlı Akıllı Telefon Üreticisi olmayı başaran Apple firması ilk iPhone modelini bundan 8 yıl önce, 29 Haziran 2007 yılında duyurmuştu.

O dönemler Pazar Lideri Nokia iken onu takip eden firmalar ise özellikle İş Çevrelerinde sevilen ve kullanılan BlackBerry firması ile Japon Malı Candır diyenlerin talep ettiği Sony – Ericsson’du.

Samsung o zamanlar yeni yeni kendisini göstermeye başlayan bir firma idi. Motorola ürettiği bazı modeller ile adından söz ettiriyor, Panasonic, Siemens ve Alcatel gibi firmaların telefonları pazarda rağbet görüyordu.

 

iPhone'un Tarihsel Değişimi
iPhone’un Tarihsel Değişimi

 

iPhone İle Yeni Bir Dönem Başladı

29 Haziran 2007 tarihinde Steve JOBS tarafından duyurusu yapılan Apple iPhone serisi Akıllı Telefon Çılgınlığı şeklinde katlanarak büyüyecek olan, Samsung firmasını Pazar Lideri yapacak ve Nokia firmasını tarihe gömecek olan o sürecin de ilk adımlarını atmış oldu.

İlk olarak ABD’de satışa sunulan ve sonrasında Fransa, Almanya, İrlanda gibi Avrupa ülkelerinde satışına başlanılan iPhone serisi ülkemizde ise 2008 yılının sonlarında Apple iPhone 3G modeli ile satılmaya başlandı.

İlk iPhone 8 Yıl Önce Duyurulmuştu
İlk iPhone 8 Yıl Önce Duyurulmuştu

 

8 Yıl İçinde 10 iPhone Modeli Üretildi

Az model ancak başarılı üretim ve satış stratejileri ile yoluna devam eden Apple firması, kendisine has özellikleri ve üslubu ile pazarda en fazla kazanç elde eden Akıllı Telefon Üreticisi olmayı halen elinde tutuyor.

8 yıllık süreçte 10 Farklı iPhone serisi ile kullanıcıların karşısına çıkan Apple iPhone serisi bir anlamda Stve JOBS tarafından kurulan ve yıkılması oldukça zor olan bir krallık haline geldi.

Öyle ki ürünler pazara çıkmadan 1 hafta önce kapıda başlayan Apple Kuyrukları artık ülkemizde bile oluşmaya başlamış durumda.

Steve JOBS - iPhone
Steve JOBS – iPhone

 

Steve JOBS ve İlk iPhone Modeli

Aşağıdaki video ile ilk Apple iPhone modelinin o zaman ki CEO Steve JOBS tarafından yapılan tanıtımını göstermektedir.

Bir alttaki video ise 2014 yılının sonunda yapılan Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus serisinin lansmanını göstermektedir.

Alınan yolu görmeniz açısından iki video da eklenmiştir. İyi seyirler.

 

2007 Yılı, İlk Apple iPhone Serisinin Tanıtımı (Steve JOBS)

2014 Yılı, Apple iPhone 6 / 6Plus ve Apple Watch Modellerinin Tanıtımı (Tim COOK)

İlk iPhone 8 Yıl Önce Duyurulmuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir