Türk Youtube Kanalları İçin Maliye Vergi Takibine Başladı

Youtube Kanallarının giderek daha popüler hale gelmeye başlaması ve Youtube üzerinden kazanç sağlayanların yavaş yavaş artmaya başlaması Maliye’yi harekete geçirdi.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemizde faaliyet gösteren ve buna bağlı olarak Youtube üzerinden kazanç sağlayan Türk Youtube Kanalları artık vergi ödemeye başlayacaklar.

Bu kapsamda gerekli çalışmaları tamamlama aşamasına gelen bakanlığın özellikle KKTC üzerinden ödeme alarak kazançlarına vergi ödemek istemeyenleri de yakın takibe aldığı belirtildi.

 

Dailymotion Ofisini Açtı, Vergisini Ödemeye Başladı

Youtube’dan sonra ülkemizde en fazla tercih edilen platformlardan birisi olan Dailymotion geçtiğimiz süreçte Türkiye Ofisini açmış ve resmi olarak vergi ödemeye başlamıştı.

Bu sisteme dönmeyen Youtube ize hali hazırda ülkemizde bir ofis açmış durumda değil. Ancak Maliye Bakanlığı bu konuda ciddi yaptırımlar ile yakın dönemde bir ofis açılması konusunda Youtube cephesini ikna edecek gibi görünüyor.

 

Vergi Ödeme Sistemi Henüz Netleşmedi

Maliye Bakanlığı tarafından Youtuber adını verdiğimiz kişilerden alacağı vergilerin nasıl takip edileceği ve tahsil edileceği henüz netleşmedi.

Dailymotion tarafında zaten Türkiye Ofisi açılmasından dolayı firma her türlü ödemeyi ve kazancı devlete bildiriyor. Ancak şu aşamada bu durum ne yazık ki Youtube için pek geçerli değil.

Bakanlığın bu konuda ciddi bir çalışma yapacağı ve artık İnternet Gelirleri üzerinden de %20 oranında bir Gelir Vergisi keseceği kesin gibi.

 

Türk Youtube Kanalları İçin Maliye Vergi Takibine Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir