Apple Ağır Toplarını Kaybediyor

Apple’da Steve JOBS zamanından bu yana İOS İşletim Sisteminin 1. Adamı olan Scott FORSTALL şirketten ani bir karar ile kovuldu. Kararın sebebi ise İOS 6 İşletim Sisteminde yaşanan Haritalar sorununun olduğu iddia ediliyor.

Pazara birçok ürün sunan, son olarak Elektriksel Ürünler üreteceği yönünde haberler gelen Apple firması iç dünyasında büyük bir çalkantı yaşıyor.

Son dönemde ne Tasarımsal nede Donanımsal bir ilerleme kaydedemeyen firma özellikle iPhone 5 ve İOS 6 ile birçok kez özür dilemek zorunda kalmıştı.

Kasa Yapısındaki sorunlar, İşletim Sistemindeki açıklar, Fotoğraf çekimlerindeki sorunlar, Haritaların yaşattığı sıkıntılar ve daha birçok ekstra sorun ile karşılaşan Apple yönetimi bu kapsamda bazı Ağır Topları kesmeye başladı.

Apple'da Scott FORSTALL Devri Kapandı
Apple’da Scott FORSTALL Devri Kapandı

Bir dönemler hayatını kaybeden Steve JOBS’ın veliahtı olacağı gibi görüşlerin dolaştığı Apple Dünyasında 2013 senesi itibariyle Scott FORSTALL devri sona erecek. Ondan boşalan koltuğa ise Craig FEDERİGHİ oturacak.

İşten çıkarılışın sonrasında Sosyal Medya’da çalkalanmaya başladı. Bu çalkalanma bir anlamda Apple içindeki sorunların da ortaya daha net çıkmaya başlamasına sebep oldu.

Kısacası Apple için işler hiç de iyi gitmiyor. Her ne kadar ürünleri satış rekorları kırsa da Beyin Takımı pek de birbiri ile anlaşamıyor gibi görünüyor.

Apple Ağır Toplarını Kaybediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir