Çiftlik Bank Mavi Yumurta İle Yine Gündeme Gelmeyi Başardı

Son dönemin Popüler Oyunlarından birisi olan ve ciddi anlamda Yatırım toplamayı başaran Çiftlik Bank şimdi de Mavi Yumurta ile gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’nın Taraklı ilçesinde açılan ve günlük 80.000 Mavi Yumurta üretim kapasitesine sahip olan Mavi Yumurta Damızlık Çiftliği ile Çiftlik Bank sistemini gündeme taşındı.

37 dönüm arazi üzerinde kurulan ve yaklaşık 6.000 metrekare kapalı alana sahip olan Sakarya Taraklı Mavi Yumurta Damızlık Çiftliği günlük 80.000 Mavi Yumurta kapasitesine sahip. Tesisin 1 senelik üretimi ise 5 Milyon Yumurta olarak hedeflenmiş durumda.

Üretilecek olan 5 Milyon Mavi Yumurtanın 2 Milyonluk kısmı Türkiye Pazarına dağılacakken kalan 3 Milyonluk kısmın yurtdışına ihraç edilmesi amaçlanıyor.

[stextbox id=’info’]Mavi Yumurta Nedir? Nasıl Üretilir? Nasıl Kazanç Sağlanır?[/stextbox]

 

Mavi Yumurta

 

Mavi Yumurta 6.5 TL’den 2 TL’ye Düşecek

Şuan Türkiye Pazarında ortalama olarak 5 TL ile 10 TL arasında bir fiyata alıcı bulan Mavi Yumurta üretim oranlarının artması ile 1.5 – 2 TL seviyesine inecek. En azından beklentiler bu yönde.

Normal Tavuk Yumurtasına göre besin değerleri açısından çok daha üstün seviyede olan Mavi Yumurta için Çiftlik Bank bir analiz bile yaptırmış.

Çiftlikbank Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Aydın basına yaptığı bir açıklama da şu bilgileri vermiş.

“Yeni açtığımız tesisle bu fiyatları aşağı çekeceğiz. 5 milyon adede çıktığımızda da 2-2,5 liraya kadar inecek. Yaptırdığımız analiz sonucunda mavi yumurtada üç kat daha fazla protein oranı var. Diğer vitaminler de normal yumurtaya göre fazla. Ama bunlar arasında en çok dikkat çeken selenyum oranı. Bu bizim değil, dünyadaki birçok üniversitenin yaptığı araştırmalar. Günde 40 miligram selenyum verilen bir insan yüzde 50 kansere karşı daha dirençli oluyor. Mavi yumurtada selenyum oranı normal yumurtanın 15 katı. Biz tavuğa selenyum artırıcı bir yem vermedik, bunu yaptığımız takdirde bu oranı 30 katına kadar çıkarabiliyoruz. Yaklaşık bir yıl sonra 5 milyon adet yumurta üretmeyi hedefliyoruz. Bu rakama ulaştığımız zaman halkımız 2-2,5 lira arasında bir fiyatla mavi yumurtaları tüketebilecek.”

Bakalım Çiftlik Bank sitesi ve yatırım yapan kullanıcılar daha fazla kazanmayı, üretim sonrasında da Türk Halkı Mavi Yumurtaya daha ucuz fiyata sahip olmayı başarabilecek mi?

Çiftlik Bank Mavi Yumurta İle Yine Gündeme Gelmeyi Başardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir