Elazığ Depremi Sonrasında Sosyal Medyada İnceleme Başlatıldı

Elazığ’da meydana gelen ve Malatya’da da yıkıcı etkisini gösteren deprem sonrasında Sosyal Medya üzerinden paylaşılan gönderiler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelemeye alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Elazığ depremi sonrasında sosyal medyada yapılan provokatif içerikli paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında hangi içeriklerin ve hesapların incelemeye alındığı ise paylaşılmadı.

Özellikle Elazığ depremi sonrasında paylaşılan ve bölge ile alakası olmayan, farklı zaman dilimlerinde farklı depremlerden elde edilmiş görselleri paylaşarak infiale sebep olan hesapların incelendiği ise gelen bilgiler arasında.

 

Elazığ ve Deprem
Elazığ ve Deprem

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Sosyal Medya’ya Yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında özellikle Sosyal Medya üzerinden yapılan paylaşımlara değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlara, “Her şeyden önce bu birlik beraberliğe gerçekten destek veren halkımız varken bir diğer taraftan da bunlar buradan nasıl bir fırsat devşiririz, böyle bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar beter, ahlaksızca. Örneğin 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar… Depremi durdurma şansınız var mı? Bunu dünyanın hiçbir yerinde kimsenin yapması mümkün değil. Depremden sonra ne yaptığımıza gelince yaşadığımız önemli depremler oldu. Bingöl depreminde biz anında deprem bölgesine gittik. Yeniden Bingöl’ü inşa ettik. Van depremi… Türkiye’nin Erzincan’dan sonra belki de daha büyük bir deprem. Biz yeniden Van’ı inşa ettik. Arada Soma depremi yaşadık. Anında bölgeye intikal ederek orada da bu adımları attık. Sakarya depremi aynı şekilde…” ifadelerini kullandı.

 

Elazığ Depremi 2020
Elazığ Depremi 2020

 

Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 38’e Yükseldi

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya’da yaşanan yıkım sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı sayısı 38’e yükseldi.

Bölgede halen enkaz kaldırma çalışmaları yapılmaya devam ediliyor. Enkazların kaldırılma çalışmalarında ise umutlu bekleyiş devam ediyor.

 

Elazığ Depremi Sonrasında Sosyal Medyada İnceleme Başlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir