HTC One M9 & Asus ZenFone 2 Kıyaslaması ve Öneriler

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Daha önce duyurusu yapılan ve önümüzdeki aylarda satışa çıkacak Asus ZenFone 2 modelini lansmanı yeni yapılan HTC One M9 serisi ile kıyaslıyoruz.

Kıyaslamayı her iki serinin önceki modellerini kullanan birisi olarak yapacağım için iki markaya da aynı derecede yakın olduğumu baştan belirteyim.

Ve direk olarak HTC One M9 & Asus ZenFone 2 savaşlarına başlayalım.

 

İşlemci – Depolama – Ram

HTC One M9 serisinde 8 Çekirdek ve 64 Bit’lik SnapDragon 810 serisi bir işlemci kullanılmış durumda. İşlemci hızı ise 2.5 GHz’lik 4 Çekirdek + 1,5 GHz’lik 4 Çekirdek şeklinde. Seride 3 GB Ram bellek, 32 GB Dahili Depolama Alanı ve 128 GB’a kadar Mikro SD Kart desteği mevcut.

Asus ZenFone 2 serisinde ise 64 Bit’lik 2,3 GHz’lik 4 Çekirdekli Intel Atom Z3580 modeli kullanılmış durumda. 16 GB – 32 GB ve 64 GB’lık 3 farklı depolama alanına sahip olan modelde 64 GB’lık Micro SD Kart desteği de unutulmamış. Üründe 4 GB Ram Bellek olduğunu da es geçmeyelim.

Karşılaştırma için iki serinin de tepe ürünlerini ele aldık. Asus ZenFone 2 serisinin birkaç farklı seri halinde pazara çıkması ve 2 GB 2lık versiyonun da satılması bekleniyor. Ancak biz burada Amiral Gemisi olarak üst serileri dikkate aldık.

Temel olarak iki cihazın da hızı rakipler ötesinde. Ancak RAM değeri olarak Asus çok azda olsa öne geçiyor. SnapDragon firmasının özellikle Oyun Performansı ele alındığında ise dengeye geliyor.

Bu arada iki işlemci ailesinin de OpenGL 3.0 Destekli olduğunu da belirtmekte fayda var.

İşlemci Raporu: 1-1

 asus-zenfone-odul-yagmuru-cepseyir-2

 

Ekran Yapısı ve Kasa Tasarımı

5 İnçlik Full HD ekrana sahip olan, 441 ppi piksel yoğunluğu ile karşımıza çıkan HTC One M9 serisinin karşısında ise 5.5 inçlik Full HD ekrana sahip olan ve 403 ppi değeri ile rekabete girişen Asus ZenFone 2 var.

Corning Gorilla Glass 3 ekran kaplaması ile gelen Asus ZenFone 2 modelinin karşısına HTC One M9 modeli Corning Gorilla Glass 4 ekran kaplaması ile çıkıyor.

Ppi değerleri, Ekran boyutuna göre çözünürlük ve ekran yapısına bakıldığında burada az bir farkla da olsa HTC One M9 puanı alıyor.

Ekran Raporu: 1-0

HTC One M9
HTC One M9

Kamera – Multimedya Özellikleri

HTC One M9 serisi iki seridir yapılan UltraPiksel Kamera yapısından sıyrılarak 4K video çekebilen 20 MP değerindeki bir kameraya çıkmış durumda. Ön kısımda ise 4 UltraPiksel değerinde bir kamera kullanılmış.

Asus ZenFone 2 serisinde ise önde 5 MP değerinde arkada ise 13 MP değerinde bir kamera kullanılmış durumda.

PixelMaster Teknolojisi ile oldukça iyi karanlık çekimler yapabilen Asus ZenFone 2 serisi ne yazık ki kamera testlerinde daha fazla ekstra sunan HTC One M9 ile pek yarışamadı ve bir basamak geri düştü.

Burada bariz bir şekilde hem MP değeri olarak hem de daha önceden gelen Duo Camera sisteminin geliştirilmiş versiyonun entegrasyonu sayesinde HTC One M9 serisi önde.

Kamera Rapor: 1-0

Asus ZenFone 2 Kasa Yapısı
Asus ZenFone 2 Kasa Yapısı

Ses, Batarya, Diğer Detaylar

Ses Çıkışı konusunda ne yazık ki değil Asus pazardaki hiçbir firma One serisine erişemiyor. Bu sebeple burada HTC One M9 bariz önde.

Batarya konusunda ise beklentiler 3.000 mAh’lik bir bataryadan yana idi. Ancak HTC firması 2840 mAh’lik bir batarya ile pazara çıktı. ZenFone 2 ise 3.000 mAh’lik bir batarya ile. Ancak burada ekran boyutlarındaki 0,5 inçlik büyüklük dikkate alındığında iki ürünün batarya ömürleri de eşdeğer diyebiliriz.

Hızlı Şarj Desteği ile Asus ZenFone 2 modeli 39 Dakikada %60 oranında şarj olurken HTC One M9 modeli ise 30 dakikalık sürede %60 şark oranına ulaşıyor.

Kasa noktasında ise HTC One M9 modelinin Aliminyum Yapısı ile Asus ZenFone 2 modelinin metal ön kısımları kafa kafaya gidiyorlar diyebiliriz.

Ancak BoomSound ve halen ne mantıkla koyduklarını anlayamadığım Siyah Şerit üzerine HTC logosu HTC One M9 serisi olması gerektiğinden büyük bir telefon haline getiriyor.

Ele oturuş noktasında ise iki cihazında sorunsuz olacağı görülüyor.

HTC One M9 Kasa Yapısı
HTC One M9 Kasa Yapısı

 

HTC One M9 serisi için Dot View Kılıflar pazarda satışa çıkacak. Yenilenen serinin daha fazla özellik sunması bekleniyor.

Asus ZenFone 2 için ise standart Yuvarlak Yapılı kılıflar satışta olacak. Bu noktada pek bir fark olmasa da Dot View kılıflar biraz daha farklı bir hava yaratabiliyorlar.

İşletim sistemi olarak iki seride Android 5.0 Lollipop kullanacak. Ancak HTC kısmında Sense 7.0, Asus kısmında ise Asus ZenUI ara yüzü tercih ediliyor.

HTC yıllardır Sense ara yüzünü geliştirmeye devam ediyor. Asus ize yolun başında ancak oldukça başarılı bir ara yüz yaratmış durumda. Her güncelleme ile de başarısını arttırıyor.

Burada iki firmaya da 1 puan vermek gerek bence. Samsung, Sony ya da LG firmalarının ara yüzlerinden daha başarılı performanslı ve basit bir şekilde ilerliyorlar.

Çift Sim Kart (Micro Sim) destekli Asus ZenFone 2 modelinin yanında Tek Sim Kart (Nano Sim) destekli HTC One M9 serisi var.

Burada HTC’nin Nano Sim Karta geçmesi bana göre büyük bir yanlış. Çünkü genelde Android İşletim Sistemli cihazlardan kullanıcı kapacaklar.

Bu sebeple de Apple gibi Nano Sim Kart yerine Android’in genelinde kullanılan Micro Sim Kart tercih edilebilirdi.

 

Diğer Detaylar: 1-1

Asu ZenFone 2
Asu ZenFone 2

Değerlendirme Sonucu

Öncelikle aradaki fiyat farkını Göz Ardı edersek HTC One M9 bariz bir şekilde üste çıkmayı başarıyor. Asus ZenFone 2 serisi ise beklediğimde de altta kalıyor. Genel sistemde RAM ve Çift Sim Desteği ile ayakta kalabiliyor.

Ancak Fiyat Performans noktasında işler değişebilir. HTC One M9 modelinin 2.300 – 3.000 TL arasındaki bir fiyattan pazara çıkması bekleniyor. Asus ZenFone 2 serisi ise 1.200 – 1.700 TL arasında bir fiyattan satışa sunulacak gibi görünüyor.

Yani arada nerden baksanız 1.000 TL fark olacak gibi. Bu durumda da Asus ZenFone 2 daha alınabilir bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

Ya da şöyle diyebiliriz…

  • Paranız varsa, En Üst Seviye Performans için HTC One M9,
  • Paranız Azsa, Üst Seviye Performans için Asus ZenFone 2,
  • Paranız Çok Azsa, İyi Seviye Performans için Asus ZenFone 6

 

Peki Ya Sizce?

Sizlerin de görüşleri ile Asus ZenFone 2 ve HTC One M9 kıyaslamasını bir yerlere bağlamak isteriz. Yorumlarınızı esirgemeyin…

 

HTC One M9 & Asus ZenFone 2 Kıyaslaması ve Öneriler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir