Joyn Sistemi İspanya’da Kullanılmaya Başlandı

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Ücretsiz mesajlaşma ve iletişim kurma sistemlerinin Mobil Cihazlarda yaygınlaşmaya başlaması, hemen hemen her noktadan Wi-Fi ya da 3G Bağlantısının sağlanabilir hale gelmesi bir anlamda SMS ve MMS sistemlerine gösterilen ilginin azalmasına sebep oldu.

Viber gibi, Skype gibi, WhatsApp gibi, Tango gibi uygulamalar ile kullanıcıların tamamen ücretsiz bir şekilde mesajlaşmaya başlaması, sadece veri gönderimi yapabilen SMS sistemlerine ilginin azalmasına sebep oldu. Zaten çok yoğun kullanılmayan MMS sistemi ise iyice atıl duruma geldi.

Bu sorunu gören ilk ülkelerden birisi İspanya oldu. İspanya’da faaliyet gösteren 3 önemli GSM Operatörü bir anlaşma yaparak Zenginleştirilmiş İletişim adı verilen Joyn sistemini aktife almaya karar verdiler.

 

Joyn Sistemi İspanya'da Kullanılmaya Başlandı
Joyn Sistemi İspanya’da Kullanılmaya Başlandı

 

MoviStar, Vodafone ve Orange gibi 3 büyük operatör tarafından başlatılan Joyn Sistemi şu aşamada deneme döneminde. Ancak kısa sürede İspanya’da başlayan çalışmanın diğer ülkelere de sıçraması bekleniyor. Bu sayede özellikle Akıllı Telefon kullanan kullanıcıların yan uygulamalardan uzaklaşarak Joyn üzerinden işlerini yapmaları bekleniyor.

Joyn Sistemi Nedir?

 

Joyn Sistemi daha önce de belirttiğimiz ve duyurusunu yaptığımız Yeni Nesil SMS Sistemidir. Ülkemizde ve diğer ülkelerde aktif hale gelmeyen sistem ilk olarak İspanya tarafından kullanılmaya başlandı diyebiliriz.

Operatör destekli olarak pazara sunulan Joyn Sistemi üzerinden Metinsel İfadeler, Resim, Video, Müzik ve diğer Dosya Türlerini göndermeniz ve Sesli Arama yapmanız mümkün. Bir uygulama vasıtasıyla yapılan bu iletişim SMS Sistemi gibi Operatör Kaynaklı bir işlem ve ücretlendirmesi yine Operatör üzerinden sağlanıyor.

Uygulama için İspanya’da ilk olarak Android İşletim Sistemine uygun bir yazılım hazırlandı ve indirilebilir hale getirildi. İOS İşletim Sistemi için hazırlanacak Joyn Uygulaması ise birkaç gün içerisinde aktif hale gelecek. Bunun dışında bu bölgede 2013 başından itibaren satışı yapılacak her Akıllı Telefon içerisinde Joyn Uygulamasının olması planlanıyor.

Android Joyn Uygulaması
Android Joyn Uygulaması

Joyn Sistemi Operatörlere Ne Getirecek

 

Aslında Joyn Sistemi de bir WhatsApp gibi ekstra bir uygulama olarak pazara çıkacak. Sistem hem Wi-Fi hem de Mobil Bağlantı üzerinden çalışacak. Bu noktada Operatörlere bu yazılımın katkısı özellikle sistem üzerinden reklam yapılması ve kullanıcılara internet paketi satılması alanında olacak gibi görünüyor.

Joyn Sisteminin günlük 2 Milyar gönderi sayısına ulaşmayı başaran WhatsApp kadar başarılı olup olamayacağınız ise zamanla göreceğiz.

Online Mesajlaşma Uygulamaları Operatörlere Zarar Veriyor

 

İnternet üzerinden Ücretsiz Mesajlaşma imkânı sunan Online Mesajlaşma Uygulamaları sebebiyle GSM Operatörleri büyük bir zarar içerisine girmiş durumda. 2012 senesinde bu zararın 23 Milyar Dolar seviyesinde olması bekleniyor. 2016 senesine gelindiğinde ise senelik zararın 54 Milyar Dolar seviyesine yükselmesi beklentiler var.

Bu sebeple operatörlerin Acil Eylem Planları geliştirmeleri gerekecek gibi görünüyor.

Joyn Sistemi İspanya’da Kullanılmaya Başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir