LG X4 Plus Modeli Duyuruldu, Teknik Özellikleri Belli Oldu

 MIL-STD-810G Askeri Dayanıklılık Standartlarına sahip yeni LG modeli LG X4 Plus resmi olarak duyuruldu. Teknik Özellikleri ve diğer detaylar da belli oldu.

Giriş Seviyesi Donanıma sahip olarak duyurusu yapılan X4 Plus modeli MIL-STD-810G Sertifikasına sahip. Yani Askeri Standartlarda Dayanıklılık sağladığı noktasında sertifikalandırılmış durumda. LG en son pazara sürdüğü LG V30 ve LG V30 Plus modellerinde de bu sertifikayı almayı başarmıştı.

Cihazın 2018 yılı Ocak ayı sonunda Güney Kore merkezli olarak ilk satışına başlaması bekleniyor. Daha sonraki aylarda ise kademeli olarak Avrupa pazarında da satışa başlanacak.

 

LG X4 Plus Modelleri

 

LG X4 Plus Teknik Özellikler

Boyutlar 148.6 x 75.1 x 8.6 mm
Ağırlık 172 gr
Renk Seçenekleri Mavi, Mor
Kasa Yapısı Alüminyum Yekpare Kasa
İşlemci SnapDragon 425
İşlemci Hızı 4 Çekirdekli 1.4 GHz
GPU Adreno 308
Ram Bellek 2 GB
Dâhili Depolama 32 GB
Ek Depolama 2 TB – Micro SD Kart
İşletim Sistemi Android 7.0 Nougat
Ekran Boyutu 5.3 İnç
Ekran Özellikleri 720 x 1280 px HD

277 ppi

IPS LCD

Arka Kamera 13 MP
Video Kayıt 1080p Full HD (30 fps)
Ön Kamera 5 MP
Suya ve Toza Dayanım Yok
Parmak İzi Okuyucu Var – Arka Kapakta
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
4G Desteği Var
NFC Var
Bluetooth Var – 4.2
Giriş – Çıkış Micro USB 2.0
Batarya 3.000 mAh – Sabit
Dayanıklılık Askeri Standartlarda Sağlamlık (MIL-STD-810G)
Ses Çıkışı 192 KHz – 32 Bit Hi-Fi Ses Desteği

 

LG X4 Plus Teknik Özellikler

 

LG X4 Plus Ön İncelemesi

Giriş Seviyesi bir cihaz olmasından dolayı SnapDragon 425 serisi bir işlemci kullanılan cihazda 2 GB Ram ve 32 GB Dâhili Depolama alanı kullanılmış durumda.

Bu noktadan baktığımızda bu cihaz genellikle belli bir yaşın üstünde yer alan ve sadece telefonla Alo demek isteyen kullanıcıların daha çok ilgisini çekecektir.

Ekstra Performans isteyen kullanıcıların LG X4 Plus modeline pek bakmasını önermiyoruz zaten.

Arka kısımda 13 MP değerinde bir kamera kullanan firma 77 derecelik bir açı ile çekim yapabiliyor ve LED Flaş destekli olarak karanlık ortamlarda da nispeten başarılı işler çıkarabiliyor. Ön kısımda ise 5 MP değerindeki bir kamera ile 100 derece açı üzerinden Selfie çekimleri yapabilmek mümkün.

5.3 inçlik HD ekranı ve nispeten daha az tüketen işlemcisi ile 3.000 mAH’lik batarya birçok kullanıcı için bir günü rahatlıkla çıkaracaktır. Hatta kullanıma göre 1.5 gün gibi bir süre alınması da muhtemel.

Cihazda Suya ve Toza Dayanım yani IP sertifikası yok ancak MIL-STD-810G Sertifikası yani Askeri Dayanıklılık Sertifikası yer alıyor. Bu noktada da giriş seviyesi bir cihazda bu sertifikayı görmek biraz garip geldi.

Suya ve Toza Dayanımı olmayan bir cihazın Askeri Dayanıklılık Standartlarında olması ne kadar mantıklı onu da artık siz hesaplayın.

Ayrıca cihazda Hi-Fi Ses Desteğinin de bulunduğunu belirtmemiz gerek. Cihazı temel olarak bire MP3 – MP4 Player olarak kullanmanız da bu sayede oldukça mümkün.

 

LG X4 Plus

 

Satış Fiyatı Avrupa Pazarı İçin Belli Oldu

LG X4 Plus modeli resmi olarak 280 Dolar gibi bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak gibi görünüyor.

280 Doları Türk Lirasına çevirdiğimizde ise cihazın resmi satış fiyatının ülkemizde 1.000 TL seviyesinden aşağıda olmasını beklemek sanırım yanlış olacaktır.

Bu noktada da bu özelliklere sahip bir cihazın 1.000 TL üstünde Türkiye Pazarında nasıl bir satış rakamı elde edebileceği tam bir soru işareti.

Çünkü özellikle 700 TL ile 1.000 TL arasında özellik bakımından da çok iyi seviyede birçok cihazın var olduğu gerçeğini unutmamamız gerek.

LG X4 Plus Modeli Duyuruldu, Teknik Özellikleri Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir