Samsung için Android 7.0 Nougat Güncelleme Takvimi Belli Oldu

Samsung için Android 7.0 Nougat Güncelleme Takvimi Belli Oldu

Akıllı Telefon kullanıcıları için Android 7.0 Nougat Güncellemesi alacak olan cihazlar ve tahmini güncelleme tarihleri duyuruldu.

Daha önce Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri için Android 7.0 Nougat Güncellemesini yayına alan Samsung firması hali hazırda satışta olan birçok modeline de kısa sürede güncelleme vereceğini duyurdu.

Bu modeller arasında Galaxy Note 5, Galaxy A7, A5 ve A3, Galaxy J7, J5, J7 Prime, Galaxy On5, Tab S2 ve Tab A gibi akıllı telefon ve tablet pc modellerini görüyoruz.

 

Samsung Galaxy A5 (2017) Modeli

 

Samsung için Android 7.0 Nougat Güncelleme Takvimi

Samsung kendisine gelen Güncelleme Soruları karşısında bir açıklama yaparak hangi modele hangi tarihte güncelleme vereceğini duyurdu.

Tabi ki bu duyuruda verilen tüm tarihler %100 tutmayacak olsa da en azından kullanıcılar için yakın bir tarih ortaya çıkmış olacak.

 

Model Adı  AOD Desteği  Yayınlandığı Tarih
Galaxy S7  Evet  13 Şubat 2017
Galaxy S7 Edge  Evet  13 Şubat 2017
Galaxy S6  Evet  13 Şubat 2017
Galaxy S6 Edge  Evet  10 Şubat 2017

 

Model Adı  AOD Desteği  Planlanan Tarih
Galaxy Note 5  Hayır  13 – 19 Mart 2017
Galaxy S6 Edge+  Hayır  13 – 19 Mart 2017
Galaxy A3 2016  Hayır  24 Nisan 2017
Galaxy A8  Hayır  24 Nisan 2017
Galaxy A5 2016  Hayır  22 Mayıs 2017
Galaxy A7 2016  Hayır  22 Mayıs 2017
Galaxy A3 2017  Evet  31 Temmuz 2017
Galaxy A5 2017  Evet  31 Temmuz 2017
Galaxy A7 2017  Evet  31 Temmuz 2017
Galaxy J7 2016  Hayır  31 Temmuz 2017
Galaxy J7 2015  Hayır  28 Ağustos 2017
Galaxy J5 2016  Hayır  19 Eylül 2017
Galaxy J5 2015  Hayır  1 Ekim 2017
Galaxy On7  Hayır  31 Ekim 2017
Galaxy J7 Prime  Hayır  15 Kasım 2017

 

 

Model Adı  AOD Desteği  Planlanan Tarih
Galaxy Tab S2  Hayır  31 Mart 2017
Galaxy Tab S2 Refresh  Hayır  15 Mayıs 2017
Galaxy Tab A With Pen 10.1”  Hayır  13 Temmuz 2017
Galaxy Tab A 10.1  Hayır  19 Temmuz 2017

 

Samsung için Android 7.0 Nougat Güncelleme Takvimi Belli Oldu

 

Samsung Tarafından Yapılan Güncelleme Açıklaması

Android 7.0 Güncellemesi - Samsung

Android 7.0 Güncellemesi Sıkça Sorulan Sorular – Samsung

Soru 1: Telefonumun modelinin yukarıdaki listede bulunmaması, güncelleme planlanmadığı anlamına mı geliyor?

Cevap 1: Lütfen listeyi düzenli takip ediniz. Eğer telefonunuz en az 2 kez güncelleme aldıysa, bir sonraki sürüm testlerinde performans açısından beklenen düzeyi göstermediyse güncelleme almayabilir.


Soru 2: Daha önce Android İşletim Sistemi güncellemesi almadım veya sadece 1 kere aldım. Fakat yine de benim modelim yukarıdaki listede yok.

Cevap 2: Android Nougat güncellemesi için telefonunuzun minimum 1.5GB belleği bulunmalıdır. 1.5GB altında belleğe sahip olan modeller güncelleme alamayacaktır.


Soru 3: Daha önce Android İşletim Sistemi güncellemesi almadım veya sadece 1 kere aldım ve telefonumun 1.5GB ve üzerinde belleği var. Fakat yine de benim modelim yukarıdaki listede yok.

Cevap 3: Liste sürekli güncellenmektedir, yeni modeller de eklenebilmektedir. Lütfen bu sayfayı düzenli takip ediniz.


Soru 4: Listeye göre telefonuma güncelleme yayınlanmış fakat kontrol ettiğimde “Son güncellemeler zaten yüklü” uyarısı alıyorum.

Cevap 4: Yukarıdaki liste sadece Samsung Türkiye tarafından ithal edilmiş ve kutusunda “Samsung Türkiye Garantili” yazan cihazlar için geçerlidir.


Soru 5: Cihazım Samsung Türkiye Garantili fakat yine de güncelleme alamıyorum.

Cevap 5: Cihazınız yazılımının orjinal olduğundan emin olunuz. Cihazınıza onaysız yazılım yükleme işlemi yapmış iseniz güncelleme alamayabilirsiniz.


Soru 6: Cihazımı XXXX ülkeden orjinal olarak almıştım ve herhangi bir yazılım yüklemesinde de bulunmadım fakat yine de güncelleme alamıyorum.

Cevap 6: Cep telefonu yazılımlarımızda ülke bazlı çalışılmaktadır ve ülkelerin yazılım güncelleme takvimleri değişiklik göstermektedir. Samsung Türkiye olarak diğer ülkelerin güncelleme takvimleri ile alakalı destek verememekteyiz. Ülkelerin takvimleri birbirinden fark göstermektedir.


Soru 7: Telefon modelimin aynısı için başka ülkelerde Android İşletim Sistemi güncelleme planı mevcut fakat Türkiye için plan bulunmamaktadır.

Cevap 7: Telefonunuzun model adı aynı olsa bile, model kodu farklılık gösteriyor olabilir. Farklı model kodları da farklı donanım özelliklerini belirttiği için kendi cihazınızın model koduna ait güncelleme planı bulunmayabilir.


Soru 8: Güncellemeler neden Avrupa ülkelerine önce veriliyor da biz beklemek durumunda kalıyoruz?

Cevap 8: Samsung cep telefonlarımızda 3 farklı yazılım bulunmaktadır.
o AP = Uygulama işlemcisi yazılımı
o CP = Modem yazılımı
o CSC = Ülke bazlı konfigurasyon yazılımı

Avrupa Bölgesi genel yazılım versiyonu
• AP: G930FXXU1DQB7
• CP: G930FXXU1DQB1
• CSC: G930FOXX1DQB7

Türkiye için geliştirilen yazılım versiyonu
• AP: G930FXXU1DQB7
• CP: G930FXXU1DQB1
• CSC: G930FOJV1DQB7

Pilot bölge olarak, Avrupa bölgesinde ilk olarak “XX” koduna sahip CSC versiyonu bulunan yazılım test edilmektedir. Testler başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra yine belirlenen pilot ülkelerde FOTA açılmaktadır.

Bu esnada, ülkemizinde dahil olduğu diğer ülkeler için CSC yazılımı hazırlanmaktadır. Ülkemizin CSC kodu “JV” veya “JT” olarak düzenlenmektedir ve yasal olarak desteklenmesi gereken özelliklerin yanında, GSM operatörlerimizin talep ettiği özellikler eklenmektedir.

Yapılan bu ek çalışmalar da normal olarak vakit almakta ve Avrupa bölgesinde pilot olarak seçilen ülke ile aramızda zaman farkı yaratmaktadır.

Fakat Samsung Türkiye olarak müşterilerimizin güncellemelerine en hızlı şekilde ulaştırmak ve oluşan bu zaman farkını en aza indirmek için elimizden gelenin en iyisi yapmakta olduğumuzu belirtmek isteriz.


Soru 9: Güncellemelerde zaman farkını sıfırlamak için ülkemizde de Soru 8’de belirtilen “XX” CSC kodlu yazılım kullanılamıyor mu?

Cevap 9: Yasal olarak düzenlenmesi gereken özellikler/destekler olduğu için mümkün değil.


Soru 10: Android Nougat güncellemesi ile AOD (Always On Display) özelliğine kavuşabilecekmiyim?

Cevap 10: AOD (Always On Display) özelliği için cep telefonunda ek bir donanım bulunması gerekmektedir ve bu özellik, sadece yazılım güncellemesi ile sağlanamamaktadır.

AOD özelliği; A8 2016 (SM-A810F), Galaxy S7, Galaxy S7 Edge ve Galaxy A 2017 serilerinde desteklenmektedir.


Soru 11: Yazılım güncelleme sonrasında pil performansım çok düştü.

Cevap 11: Cihazınızda, güncelleme öncesinde yüklü olan uygulamalar bir önceki işletim sistemi ile optimize edildiğinden dolayı, güncel olan işletim sisteminiz ile optimize edilmemiş olabilir.

Yüklü olan uygulamalarınızın geliştiricileri de güncel olan işletim sistemine optimize edilmiş versiyonlar yayınladıklarında, eski pil performasınıza kavuşabilirsiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına tekrar ayarlayıp kurmak çoğu kez çözüm sağlamaktadır.

Android İşletim Sistemi güncellemesi sonrasında, yüklü olan uygulamalarınız için de Google Play üzerinden güncellemelerini kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.


Soru 12: Samsung neden güncellemeleri Google Android güncellemelerine göre geç veriyor?

Cevap 12: Samsung, Android güncellemeleri normal bir güncellemenin ötesinde uygulamalar ve Samsung telefonlara yönelik özelliklerle geliyor. Güncellemelerin bu ek özellikleri ve uygulamaları desteklemesi gerekiyor.


Soru 13: Samsung Türkiye neden güncelleme tarihlerini değiştiriyor?

Cevap 13: Güncelleme tarihleri, Samsung Türkiye ofisinin tamamen kontrol ettiği bir tarih değil. Samsung Türkiye, gerekli testleri bitirip onay verdikten sonra yurtdışı ofisiyle paylaşıyor ve bu aşamada yazılım bir kez daha test ediliyor ve de daha sonra Google’ın testlerine giriyor. Bu süreç esnasında başka bir ülkenin testlerinde olan bir sıkıntı, testlerin en baştan yapılmasına neden oluyor.


Soru 14: Tabloda verilen güncelleme tarihleri kesin midir?

Cevap 14: Bu tarihler kesin tarihler değildir. Yedi gün önce veya yedi gün sonra olabilir veya da tamamen ertelenebilir. Ertelenme durumlarında bu tabloda düzenli olarak güncellenecektir.


Soru 15: S-Voice (Akıllı Asistan) planlarınız nelerdir

Cevap 15: S-Voice uygulamamız ile ilgili açıklama 15 Nisan tarihinde yapılacaktır.


YAZAR HAKKINDA

Kadir AKBALIK
Kadir AKBALIK Çeşitli sektörlerde içerik yazarı olarak hizmet verdikten sonra, teknoloji ve mobil dünyasındaki haberleri okuyuculara ulaştırmak için çalışmaktadır.
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YORUM
Dost Siteler
Android telefonlar için ücretsiz APK indirin ve oynayın.
Mobil cihazlarınızdan ücretsiz olarak apk indirebilirsiniz.

Elektronik Sigara

DMCA.com Protection Status