Sony Xperia i1 Honami İle Alakalı İlk Bilgiler Sızdırıldı

Pazara yakın dönemde girmesi beklenilen Nokia EOS serisi ile birlikte Samsung Galaxy S4 Zoom serisini kendisine rakip olarak edinen Sony Xperia i1 Honami serisine ait ilk görseller ve teknik bilgiler sızdırılmaya başlandı.

2013 senesini Akıllı Telefon alanında bir yükseliş senesi olarak belirleyen Sony firması Xperia serisi altında birbirinden ilginç ve performanslı ürünler ile pazardaki eski gücünü kazanma yarışlına girmiş durumda.

Hali hazırda pazarda Nokia PureView 808 serisi ile bir anlamda ilk adımı atılmış olan Foto Telefon modelleri arasına gelecek olan yeni modellerin arasına giriş yapan Xperia i1 modeli performansı ile de rakiplerinin önünde yer alacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S4 Zoom modelinden ince bir yapıya sahip olması beklenilen ve Nokia EOS serisi ile eşdeğer boyutlarda olacağı düşünülen Sony Xperia Honami modeli tam bir Fotoğraf Makinesi olacak gibi görünüyor.

Sony Xperia i1 Honami Modeli Göründü
Sony Xperia i1 Honami Modeli Göründü

One Sony konsepti dâhilinde geliştirilen ve pek çok özelliğin en iyisini bünyesinde bulundurması beklenen telefona ait olduğu iddia edilen özellikler, bu görüşü kanıtlar nitelikte.

i1 Honami‘de kayıpsız zoom ve değiştirilebilir lens teknolojileri gibi yeniliklerin bulunması beklense de, henüz bu konuda kesin bir bilgi yok.

Sony Xperia i1 Honami İle Alakalı İlk Bilgiler Sızdırıldı
Sony Xperia i1 Honami İle Alakalı İlk Bilgiler Sızdırıldı

 

Telefonun tahmini teknik özellikleri ise şu şekilde:

  • Ekran: 5.0 inç büyüklüğünde, 1920×1080 Triluminos, OptiContrast, X-Reality Engine, 2000:1 + Contrast Değeri
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 2.3 GHz
  • Grafik İşlemci: Adreno 330
  • RAM: 2 GB
  • Hafıza: 32 GB dahili + microSD desteği
  • Ana Kamera: 2/3 inç büyüklüğünde Sony G lens ile beraber gelen 20/13 Megapiksel Exmor RS sensör, Sony Cybershot kamera ara yüzü, Deklanşör tuşu ve değiştirilebilir lens teknolojisi ile donatılan kamera ayrıca Xenon ve çift LED flaşa sahip olacak. Tüm kamera kayıtları ise Mobile BIONZ imaj işlemcisi tarafından işlenecek.
  • Ön Kamera: 2.2 Megapiksel çözünürlüğünde, 1080p video kaydı yapan Exmor RS sensör
  • Kablosuz Bağlantılar: NFC, WiFi Miracast, WiFi, DLNA, 4G / LTE, GPS / GLONASS, Kızılötesi portu, Bluetooth 4.0
  • Ses Özellikleri: S-Master MX mobil ses yükselteci ve entegre çift hoparlör
  • Batarya: 3000 mAh + yenilenen Stamina modu
  • Yazılım: Android 4.2.2 Jelly Bean ve yenilenen Xperia ara yüzü
  • Ek kasa özellikleri: Cam ve metal + karbon ve fiber karışım malzemeden üretilen kasa, IP 55 ve 58 sertifikasına sahip olacak. Böylece su geçirmez olacak.

Sony Xperia i1 Honami
Sony Xperia i1 Honami

Bu noktada Sony Xperia Z modelinden daha üst bir seviyede çıkacak olan Sony Xperia i1 modelinin pazardaki fiyat seviyesi aslında kendi modelinin de fiyat seviyesini belirlemiş olacak.

Tam olarak ne zaman üretime gireceği, nasıl bir görselde pazara sunulacağı bilinmese de Xperia i1 modeli ile bir anlamda gelişecek olan Foto Telefon dönemi ilerleyen süreçte Kompakt Makine üretimini de azaltacak gibi görünüyor.

 

Sony Xperia i1 Honami İle Alakalı İlk Bilgiler Sızdırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. mükemmel ötesi özellikleri var

    Cevapla