Xiaomi Türkiye’deki Mağazalarını Arttırmaya Başladı, Yeni Mağaza Konya’da

Xiaomi Türkiye ekibi Türkiye’deki mağaza sayısını arttırmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra yeni mağaza Konya’da açıldı.

Son dönemde özellikle fiyat performans yapısı sayesinde Türkiye’deki kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran Xiaomi firmasının Türkiye’deki mağazaları da artmaya başladı.

Firma İstanbul, İzmir ve Ankara’da açtığı mağazalarına bir yenisini daha ekleyerek Konya’da da bir Xiaomi Mağazası açtı.

Firmanın rakiplerinin aksine kendi ürünlerini sergilemek için kendi markası ile yeni mağazalar açıyor olması hem tüketici adına hem de istihdam adına oldukça güzel bir süreç.

Xiaomi Türkiye Satış Mağazası
Xiaomi Türkiye Satış Mağazası

 

Teknoloji Mağazaları ve Operatörler Fiyatları Şişiriyor

Herhangi bir teknoloji üreticisi bugün herhangi bir elektronik mağaza zincirine girmek istediğinde zincir mağazalar tarafından direkt olarak bir ayakbastı parasına maruz bırakılıyor. Bu rakamın model başına firmaya göre değişmekle beraber 200.000 – 300.000 TL civarında olduğunu belirtmemiz gerek.

Aynı süreçte kar marjını yükseltmek isteyen zincir mağazalar firmalardan ürünleri oldukça yüksek kazanç elde edebilecek rakamlardan alıp üstüne de 90 güne ve hatta bazen 180 güne varan vadeler ile satın alıyorlar.

Elbette ki bu süreçte kendi kar marjını da üstüne ekleyerek satış yapan zincir mağazalar ürünlerin fiyatlarının yükselmesine de sebep olmuş oluyor.

Firmaların kendi mağazalarını açmaları ise aradaki ayak bastı parasını ve zincir mağazalara yâda operatörlere ödenen kazançları ortadan kaldırdığı için hem tedarikçiler için daha karlı bir operasyon yürütülmesine imkân sağlıyor hem de son tüketiciye daha uygun fiyata ürün satılmasının önü açılmış oluyor.

Elbette ki kendi mağazaları ile farklı illerde bir mağaza ağı kurmaya başlayan firmalara son tüketicinin de ilgisi ve güveni artmaya başlıyor.

Genç nesli kendisine bağlamayı başaran Xiaomi firması açtığı mağazalar ile birlikte yeni markalara güven duymakta zorlanan tüketicileri de kazanmaya başlayacak gibi görünüyor.

Bakalım Xiaomi Türkiye yakın dönemde İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya mağazalarının peşinden hangi ilde yeni satış noktasını açacak.

 

Xiaomi Türkiye’deki Mağazalarını Arttırmaya Başladı, Yeni Mağaza Konya’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir