Android Çılgınlığına AUDİ Akıllı Otomobili İle Katılıyor

Google ve Audi’den dev proje ortaklığı!

Cep telefonları, tabletler derken şimdi de arabalar Android!

The Wall Street Journal’dan gelen bir habere göre Google ile Audi arasında yeni bir ortaklık söz konusu.

Bu ortaklığın amacı ise tamamen Android tabanlı, araç içinde eğlence ve bilgilendirme ortamı oluşturmak. Bir hafta sonra  Las Vegas’da yapılacak olan Consumer Electronics Show’da tanıtılması beklenilen bu yeni sistem gazetenin haberine göre sadece Google ile sınırlı değil.

Nvdia başta olmak üzere, Android teknolojisini bir çok araç firması, araçlarına entegre etmek istiyorlar ve bu için ciddi mesai harcıyorlar. Yine gazetenin haberine göre yeni araç içi Android sistemi, araçtakilerin yol tarifi, müzik gibi uygulamalara ulaşmasının yanında, günümüzde yaygın olarak kullanılan Android uygulama paketlerini de kullanılması mümkün hale getirecek.

Geçen sene gerçekleştirilen CES 2013 fuarında Apple buna benzer bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamasında Apple, İOS işletim sisteminin araba konsollarında da kullanılabilmenin mümkün olduğunu söylemişti. Ardından ise BMW, Mercedez-Benz, GM ve Honda gibi otomotiv devleri çalışmalara başlamıştı.

Android Çılgınlığına AUDİ Akıllı Otomobili İle Katılıyor
Android Çılgınlığına AUDİ Akıllı Otomobili İle Katılıyor

Duruma bu şekilde baktığımızda ise Google’nin Android işletim sistemi yüklü araba fikri çok da şaşırtıcı değil. Gazete çıkan haberin detayları hakkında ise kesinlikle açıklama yapılmıyor. Bunun için CES 2014 fuarını beklemek zorunda kalacağız gibi.

Android Çılgınlığına AUDİ Akıllı Otomobili İle Katılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir