Apple Watch Garanti Süreleri 3 Yıla Çıktı

Apple, ilk nesil Apple Watch modellerinde oluşan ‘şişen pil’ sorunundan dolayı garanti süresini 3 yıla çıkardı. Fakat şirket bu konuda halka açık herhangi bir duyuru yapmadı.

Apple’ın ilk nesil Apple Watch modellerinde gittiği değişiklik sessiz bir biçimde gerçekleşti. Birçok kullanıcı, Apple Watch’ların arkasındaki pilin şişmesi sonucu ekranın kaymasından son derece şikayetçiydi. Apple bu konuda müşterileri daha fazla mağdur etmemek için Watch’ların garanti süresini 3 yıla çıkardı. Böylece garanti süresi dolmuş olsa da, şirket kaynaklı olduğu düşünülen bu sorunun herhangi bir ücret alınmadan çözülmesi sağlanıyor.

Bu olayla ilgili ilginç olan kısım ise Apple’ın bu konu hakkında halka açık bir duyuru yapmaması. Şirket içinde yapılan duyurunun kullanıcılara açık bir biçimde yapılmamış olması kimi insanların tepkisini çekti.

Üretim kaynaklı olduğu düşünülen hatanın telafisi için yapılan uygulamanın kullanıcıya açık bir şekilde duyurulmamasının art niyetli bir yaklaşım olduğu düşünülürken, kimi Apple teknik servislerinde garanti süresi uzatıldığı için dolmamış olan Apple Watch’lar için ücret alındığı haberleri var. Eğer ki bir Apple Watch sahibiyseniz ve bu problemi yaşıyorsanız kesinlikle ürünün garantisinin devam ettiğini ve hiçbir ücret ödemenize gerek olmadığını yetkililere söyleyin.

Apple Watch Garanti Süreleri 3 Yıla Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir