Parmak İzi Teknolojisinde Dev Adım!

Qualcomm çalışmalarına göre yeni nesil parmak izi tanıyıcı üretecek ve üretilen tanıyıcı su altında bile kullanılabilecek.

Her geçen gün gelişen yeni şifreleme ve kimlik tanıma sistemleri parmak izi teknolojisi üreten firmaları çalışmalarını hızlandırmak zorunda bırakıyor.Özellikle göz tarama teknolojisinin hızla yayılması firmaları parmak izi şifreleme yöntemlerini daha cazip hale getirmek ve müşteriye daha iyi hizmet sunmak konusunda köşeye sıkıştırmış durumda.

Qualcomm ise bu yöndeki planlarını Mobile World Congress Shanghai’de açıkladı. Yapılan tanıtıma göre yeni nesil parmak izi algılayıcılar ultrasonik teknoloji kullanılarak yapılacak, ekranın altına yerleştirilecek olan algılayıcılar OLED ekranların içinden 1200um’ye kadar tarama yapabilecek. Bu yeni algılayıcılar Vivo’nun standında herkese gösterilmişti.

İlk olarak 2018’in başında çıkması beklenen parmak izi algılayıcılar su altında çalışmasının yanı sıra ekranın açık veya kapalı olması fark etmeksizin kalp atışlarını ve kan akışını algılayabiliyor olacak.Parmak izi algılayıcı piyasasında lider durumda olmayı hedefleyen Qualcomm’un bu yeniliği onları diğer firmaların çokça önüne geçireceği düşünülüyor.

Şirket ayrıca yeni giriş-seviyesi cihazlarını Qualcomm Snapdragon 450 sekiz çekirdekli çiplerle geliştireceğini duyurdu. Bu yeni çiplerle birlikte dört saat daha uzun pil ömrü ve grafik performansında %25 oranında bir artış sağlanması bekleniyor.Yeni çiplerin kullanılacağı telefonların Huawei,Xiamoi ve Vivo markalarının alt seviye telefonları olması bekleniyor.

 

 

Parmak İzi Teknolojisinde Dev Adım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir