Rekabet Kurumu: “BKM Express 60 Gün İçinde Kapatılacak” (BKM Açıklama Yaptı)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

21 Haziran 2012 tarihinde Dijital Cüzdan olan lanse edilen BKM Express uygulamasının kapatılması için Rekabet Kurumu tarafından 60 günlük süre verildi. BKM ise konuyla alakalı Rekabet Kurumu ile gerekli görüşmelerin başlatıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan duyuru kapsamında Bankalararası Kart Merkezi tarafından hayata geçirilen BKM Express hizmeti için gerekçeli kararın açıklanmasından sonra 60 gün içinde BKM Express hizmeti ile alakalı tüm faaliyetlerini durdurması istendi.

BKM Express hizmetinin sahibi konumunda olan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ise konuyla alakalı olarak Rekabet Kurumu ile iletişime geçildiği, BKM Express hizmetinin kapatılmasına sebep olan etmenlerin ortadan kaldırılarak hizmete devam etmek istediklerini belirtti.

 

BKM Express İçin Rekabet Kurumu Tarafından Yapılan Duyuru

Rekabet Kurumu tarafından BKM Express’in kapatılması için yapılan duyuru şu şekildedir.

Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. tarafından sunulan BKM Express hizmetinin, 4054 sayılı Kanun’un 5. maddesinde yer alan koşulları sağlamaması nedeniyle söz konusu faaliyete muafiyet tanınamayacağına ve bu nedenle Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’ye, Rekabet Kurulunun 23.09.2016 tarih ve 16-31/525-236 sayılı kararı ile tanınan muafiyetin 4054 sayılı Kanun’un 13. maddesi çerçevesinde geri alınmasına, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’nin, işbu kararın gerekçesinin tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde BKM Express’in hizmet sunmayı sonlandırmasına karar verildi.

BKM Express Ödeme sistemini kullanan bilindik markaları ve sitelerin bir kısmını aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

BKM Express

Yurtiçi ve Yurtdışında Birçok Sitede Hizmet Sunuyor

BKM Express aslında tüketiciye birçok hizmeti bir arada sunan, farklı bankaları bir arada toplayarak tek bir sistem üzerinden ödeme yapılabilmesine olanak sağlayan bir sistem olarak hayatımıza girmişti.

Hatta son yıllarda Çin merkezli GearBest ve Banggood gibi birçok siteyle de işbirliği içerisine giden BKM Express kullanıcılarına Güvenli Ödeme nokrasında destek sağlıyordu.

Buna ek olarak BKM Express üzerinden EFT saatlerine takılmadan 7 gün 24 saat Para Transferi imkânının sunuluyor olması da son kullanıcı açısından oldukça önemli bir detaydı.

Rekabet Kurumu tarafından alınan bu karar ile alakalı olarak Bankalararası Kart Merkezi tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

İlgili açıklama ile birlikte BKM Express hizmetinin geleceği de net olarak belli olmuş olacak.

 

Bankalararası Kart Merkezi – BKM Basın Açıklaması

Bankalararası Kart Merkezi – BKM, Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrasında bir Basın Açıklaması yaparak süreç hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.

Rekabet Kurulu’nun BKM Express Kararı Hakkında Açıklama

Ülkemize değer katmak üzere yedi yıl önce sektörün önde gelen e-ticaret siteleri ve kart çıkaran kuruluşları ile birlikte geliştirilen Türkiye’nin Dijital Cüzdanı BKM Express, dünyada örnek gösterilen güvenli, hızlı ve kolay ödeme çözümleri sunmaktadır. Ülkemizdeki e-ticaret sektörünün güvenli bir şekilde büyümesi hedeflenerek başlatılan çalışma ve yatırımlar neticesinde bugün tüm perakende sektöründe uluslararası örneklerden daha üstün bir dijital cüzdan haline gelmiştir.

Bütün bu çalışmalar ülkemiz menfaatleri gözetilerek yasa ve düzenlemelere tümüyle uyumlu bir şekilde yürütülmekte, düzenleyici kurumlarla her zaman tam bir uyum içinde faaliyet gösterilmektedir.

Rekabet Kurulu’nun BKM Express hizmetinin sonlandırılması yönündeki kararının gerekçeleri henüz kamuoyuna açıklanmamıştır.

Açıklanacak gerekçeli kararda belirtilecek esaslarla uyumlu bir şekilde; teknolojisi, markası ve yatırımı ile tamamıyla yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Türkiye’nin Dijital Cüzdanı BKM Express’in ülke hedefleri doğrultusunda ödeme altyapımızın bağımsızlığı için hizmet vermeye devam etmesini amaçlamaktayız.

BKM Express ile verdiğimiz tüm hizmetler kesintisiz ve tam olarak sunulmaya devam edilmektedir. Kullanıcılarımızı, üyelerimizi, iş yerlerimizi ve tüm kamuoyunu gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bankalararası Kart Merkezi

22 Haziran 2019

Rekabet Kurumu: “BKM Express 60 Gün İçinde Kapatılacak” (BKM Açıklama Yaptı)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir