Şimdi de CopyCat virüsü!

Şuan için güncel olarak 14 milyon civarında Android cihazına bulaşmış olduğu fark edilen CopyCat virüsü ortaya çıktı! İşte karşınızda yeni virüs ve neler yapabileceği!

 

Son zamanlarda haberlerini yaptığımız WannaCry ve Petya virüslerinin ardından, şuan mobil dünyası yeni bir virüsle tehlike altında. Android işletim sistemine sahip cihazlarda bulunduğu geçtiğimiz günlerde keşfedilen bu virüs, Check Point isimli güvenlik şirketinin araştırmacılarının yayınladığı rapora göre şuan yaklaşık olarak 14 milyon Android sistemine sahip akıllı telefona bulaşmış durumda olduğu gözüküyor.

Peki, bu virüs neler yapabiliyor?

Açıklanan raporlardaki verilere göre bulaştığı 14 milyon cihazdan 8 milyonunu rootlayarak kontrolü altına aldı. 3.8 milyon cihaza reklam gösterdiği için para kazandıran virüs, aynı zamanda 4.4 milyon akıllı telefonda bulunan bilgileri ve kayıtlı parolaları çalmak için hazır durumda bekliyor.

Karşı karşıya olduğumuz bu virüsün oldukça yetenekli olduğunu söylemekte fayda var. Google Play Store’da bulunan bir çok uygulamadan siz daha fark etmeden bulaşabiliyor. Bir cihaza bulaştığında ilk olarak akıllı telefonu rootlayarak kontrol altına almaya çalışıyor, bazen başarılı olamadığı oluyor. Başaralı olamadığı durumlarda ise reklam virüsünü aktif edip bu seferde cihazda reklam göstererek hackera para kazandırıyor.

Hackera yaklaşık olarak 1.5 Milyon dolar kazandırdığı tahmin edilen CopyCat virüsünün şuana kadar bulaştığı uygulamalar Google Play Store’dan kaldırıldı. Fakat hala farkında olunmayan Play Store uygulamaları ve market dışındaki tehlikeli uygulamalar mevcut. Bu yüzden bütün Android kullanıcılarını dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Şimdi de CopyCat virüsü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir