Windows Mobile Uygulama Noktasında Halen Sıkıntıda

Yakın dönemde Nokia firmasının Akıllı Telefonları ile pazarda kendisine yer bulmaya çalışacak olan Microsoft Windows Mobile hali hazırda halen Uygulama sorununu çözebilmiş değil.

Windows Mobile İşletim Sisteminin şu aşamada piyasaya çıkmasına az kala marketinde 65.000 civarında uygulaması bulunuyor. Bu sayı ile her ne kadar BlackBerry tarafından sağlanan uygulama sayısını geçmeyi başarmış olsa da Android ve İOS yüklü cihazlardaki uygulama sayısına henüz ulaşmayı başaramamış durumda.

Android Market ve Apple Store üzerinden Yarım Milyonu aşkın uygulama hali hazırda kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda.

Ayrıca Windows Mobile İşletim Sisteminin bir sorunu da firmaların bu işletim sistemi üzerine çok fazla yazılım hazırlamayacakları yönünde bilgi vermeleri oldu.

Uygulama geliştiren firmalar arasında yapılan bir ankette firmaların iPhone için %89, Android için ise %79 oranında yeni yazılımlar geliştirme niyetinde oldukları ortaya konuldu. Windows Mobile için yazılım geliştirmeyi planlayan firmaların ise sadece %37 lik kesimi gelecekte Windows Mobile için yeni yazılım geliştirmeyi planlıyor.

Tabi ki bu oran telefonların pazara çıkması ve satış rakamlarının artması ile biraz daha yukarı çıkacaktır. Ancak şu aşamada Windows Mobile piyasaya çıksa bile yeterli bir ilgi göremeyecek gibi görünüyor.

 

Windows Mobile Uygulama Noktasında Halen Sıkıntıda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 19 Mayıs 2012, 11:05

    65.000 uygulama çok da az sayılmaz başlangıç için. Güzel işler yapmaya başladı Nokia. Akıllı telefon, akıllı hizmet, akıllılık demektir.

    Cevapla