2018 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Pasaport Kayıt Harç Ücreti

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

BTK tarafından belirlenen 2018 yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Pasaport Kayıt Harç Ücreti resmi olarak uygulanmaya başlandı.

Yurtdışından Getirilen Cihazların IMEI Kayıt İşlemleri sürecinde ilgili pasaport sahibinin adı ile bankaya yatırılan ve BTK tarafından IMEI Kayıt Harç Ücreti olarak alınan ücretler 2018 yılında Telefon Kaydı yaptırmak isteyen her bireysel kullanıcıdan alınıyor olacak.

Kayıtlarını toplu olarak yaptıran Kurumsal Kullanıcılarda kendileri için belirlenen Toplu IMEI Kayıt Ücreti üzerinden ödeme yapacaktır.

 

2018 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti– Pasaport Kayıt Harç Ücreti

Burada belirtilen ücretler bireysel kullanıcıların Pasaport Kaydı – IMEI Kaydı işlemlerinde BTK’ye ödemeleri gereken Harç Ücretleridir.

Belirlenen rakamlar BTK tarafından belirli aralıklarla güncellenmektedir.

 

 

Yıl Harç Ücreti
2012 100 TL
2013 115 TL
2014 119.5 TL
2015 131.5 TL
2016 138.5 TL
2017 149.2 TL
2018 170.7 TL
2018 * 500 TL
2019 618.60 TL
2019 ** 1.500 TL

 

* 9 Kasım 2018 tarihinde yapılan güncelleme sonrası geçerli olan rakam

** 19 Temmuz 2019 tarihinde yapılan güncelleme ile geçerli olan rakam

 

Kurumsal Firmalar İçin IMEI Kayıt Ücreti

Bu işlem toplu olarak telefon getiren ve IMEI Kayıt İşlemlerini yaptıran kullanıcılar için geçerli olan ücretsiz.

Kendi kullanımı için telefon getiren Bireysel veya Kurumsal firmalar üst kısımda belirtilen ücreti ödemek zorundadırlar.

 

2018 Yılı  64 Kuruş

 

IMEI Kayıt İşlemlerinde Süreç 120 Gün

IMEI Kaydı yaptırmak isteyen kullanıcılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki 120 Gün içerisinde kendi pasaportları ile IMEI Kayıt İşlemlerini başlatabilirler.

120 günü geçtikten sonra kayıt işlemleri için o pasaport ile yeniden Yurtdışında Gidiş – Dönüş yapmanız gerekecektir.

Artı olarak bir pasaport üzerinden 3 yılda bir IMEI Kayıt İşlemi yapılabileceğini de unutmayın. O süreçte pasaportunuz değişse bile TC Kimlik Numaranızdan 3 yıllık sürenin takibi yapılmaya devam edecektir.

 

Pasaport Üzerinden IMEI Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

Bu konu ile alakalı olarak açmış olduğumuz Ana Konuya göz atabilirsiniz.

[stextbox id=’info’]Yurtdışından Gelen Cihazlar İçin Pasaport Kayıt – IMEI Kayıt İşlemleri ve Sıkça Sorulan Sorular[/stextbox]

2018 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Pasaport Kayıt Harç Ücreti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

69 Yorum

  1. merhaba bana yrt dışından telefon hediye geldi nerede kayıt yaptırırım

    Cevapla
  2. Teşekkürler

    Cevapla
  3. Bu uygulama turkiyede internetten aldığımız telefonlar içinde geçerli diye duydum doğrumudur acaba ben xiami almayı düşünüyorum 120 gün sonra birde 500 tl mi ödeyeceğim

    Cevapla
    • İnternetten satılan cihazlar eğer Garantili Cihaz ise böyle bir durum yok. Ancak kişisel olarak yurdışından getirilmiş ve kaydedilmeden satılıyor ise bu durum geçerli olabilir.
      N11 – HepsiBurada – Amazon Türkiye – Yukko gibi sitelerden alacağınız ürünler Türkiye Garantili cihazlardır ve kayıt işlemleri yapılmıştır.

  4. İnsanlarin getirebilecigi tek seydi o da iki sasenede bir onuda elenden aldiniz tebrikler size herseyden vergi anamizi aglattiniz secim gelsin sira bizede gelecek

    Cevapla
  5. Eyvallah devletim nede güzel geçiriyorsun tüm ülke sabancı ailesinin torunları zaten 500 tl verecek ne kazanıp ne alıyoruz da 500 verecez utanıyorum dünya üzerinde tek benim ülkemde bu telefon açtırma kanunu var nerden para çırparız var ayıp be ayıp 18 yaşıma girdim gireli karakola 500 küsür kauot işlem parası verdim hediye telefon gönderildi açtırmaya bi 500 daha öğrenciyim etim ne budum ne..

    Cevapla
  6. 16 Kasım 2018, 12:40

    Merhabalar ben kktcden tr kayıtsız tel aldım burda öğrenciyim geçen gün trye gidip geldim mesaj geldi 120 gün süreyle kayıt yaptırmazsam kapanacağına dair benim sorum şu 120 gün içinde kayıt yaptırmazsam tel kapanır cezaya düşermiyim üniversite dolayısıyla 4-5 ayda bir giriş çıkış yapmaktayım. Bu konu hakkında bilgikendirilrsem sevinirim. İyi çalışmalar..

    Cevapla
    • Cezaya düşme diye bir durum yok. Cihaz kullanıma kapanır ve siz istediğinizde normal ödeme yapıp açtırabilirsiniz.
      Şuan haç ücreti 500 TL. Bu rakam 2019 yılı için artabilir. Zararınız o olur.
      Eğer giriş çıkışı yeni yaptı iseniz kayıt olabilirsiniz e-devlet üzerinden şimdide.

  7. Merhabalar ben kktc kayıtlı telefon aldım öğrenciyim geçen gün trye giriş çıkış yaptım 120 gün mesajı geldi. Öğrenci olduğumdan giriş çıkış yapıyorum en fazla 3bucuk ay trde kalıyorum telefonu kayıt ettirmesem bu süre zarfında kapanır mı? Bu konu hakkında bilgilendirilirsem sevinirim. Kolay gelsin..

    Cevapla
    • Her gelişinizde farklı bir telefon ile geliyorsanız kayda gerek yok. Ama her gelişinizde aynı telefonla geliyorsanız ilk 4 ayda kullanırsınız. Sonraki gelişinizde kapanmış olur.

    • Aynı telefonla gelip gitmekteyim ama trde 3bucuk aydan fazla durmuyorum giriş çıkış yapıyorum. Bu 120 gün ilk girişten itibaren mi başlıyor yani giriş çıkışa bakmaksızın?

      • İlk girişinizde 120 gün başlar ve sonrasında kapanır. Sonrasında kaç kez girip çıkarsanız çıkın kapalı kalır. Açtırana kadar.

  8. Bu fiyat çok yüksek bunun düşme ihtimali yok mu acaba

    Cevapla
  9. 14 Kasım 2018, 08:32

    beyler şuan sisitem kapalı oldugu hakkında bilgi aldım ne zaman acılacak bilginiz varmı

    Cevapla
    • Türk Pasaportları için kayıt aktif. Sanırım Yabancı Pasaportlar için kapalı. Konuyla alakalı BTK ile görüşün dilerseniz. Net bir bilgimiz yok

  10. 7 KASIMDA VERGİSİNİ YATIRDIM AMA E DEVLETTEN KAYDETMEDİM VERGİ HALA GEÇERLİMİ

    Cevapla
    • Muhtemelen verginiz halen geçerlidir. Sistemden denemeniz lazım. BTK ile bir görüşün dilerseniz çok geç olmadan.

  11. 7 KASIMDA BANKAYA YATIRDIM TELEFONUN YURTDIŞI HARÇ VERGİSİNİ CUMA GÜNÜ KAYDEMEDİM SİSTEMDE ARIZA GÖSTERDİ BANKADAN VERGİ YATIRILMAMIŞ GÖZÜKÜYOR SİSTEM DÜZELDİĞİNDE ESKİ YATIRDIĞIM 170 TL HALA GEÇERLİMİ

    Cevapla
    • Eğer sistemde banka ödemenizi görmüyor ise bu durumda sorun var demektir. BTK ile görüşmeniz gerek. Farklı bir kişinin TC kimlik numarası ile yatırdı iseniz bundan kaynaklı bir sorun da yaşanmış olabilir. Bu durumda muhtemelen 500 TL ödeme alırlar sizden de. Dediğim gibi ilk olarak BTK ile bir görüşün.

  12. 7 KASIMDA BANKAYA YATIRDIM TELEFONUN YURTDIŞI HARÇ VERGİSİNİ CUMA GÜNÜ KAYDEMEDİM SİSTEMDE ARIZA GÖSTERDİ BANKADAN VERGİ YATIRILMAMIŞ GÖZÜKÜYOR SİSTEM DÜZELDİĞİNDE ESKİ YATIRDIĞIM 170 TL HALA GEÇERLİMİYOKSA 500 TL YE TAMAMLANACAKMI

    Cevapla
    • Eğer sistemde banka ödemenizi görmüyor ise bu durumda sorun var demektir. BTK ile görüşmeniz gerek. Farklı bir kişinin TC kimlik numarası ile yatırdı iseniz bundan kaynaklı bir sorun da yaşanmış olabilir. Bu durumda muhtemelen 500 TL ödeme alırlar sizden de. Dediğim gibi ilk olarak BTK ile bir görüşün.

  13. mrb.yurt dışından getirilen sony telefonlar için 500 tl harç parası alınmıyor diye duydum.iphone ve samsunglar için para laınıyormuş.sony ler ücretsizmiş doğru mudur bu?

    Cevapla
    • :) Yurtdışından 3310 dahi getirseniz 500 TL ödeme yapacaksınız. Eğer yasal bir şekilde Pasaport Kaydı yaptırmak istiyorsanız. Marka veya Modele göre değişen birşey değil bu. 30 Dolarlık telefonda da 1.000 dolarlık telefonda da, Sony, Xiaomi, Oppo, Samsung, Asus, Apple telefonlarda da aynı rakam geçerlidir.

  14. Merhaba , Ben 1 ay once Geldim , Gecen senede bu telefonu kullandim turkiyede , Yurtdishinda Alindi telefon , Gecen sene kullandim , Sora Ocak da yine gitdimm Memlekete , Geri Dondum Yine Kullandim sora Mesaj geldi 30 gun icinde kapanmiyicak diye Ben Dondum
    memlekete 3 ay sonea geri dondum Telefonum Kapanmishdi , Ama Mesajdan sora 30 gun gecme
    ishditi , Shimdi 1 aydir Turkiyedeyim Telefonum Kapali , Kayid Icin 500 lirami odemem lazim ?

    Cevapla
  15. 22 temmuz 2018 de getirmiş olduğum telefonu kaydetmek istiyorum. Harç ücreti kayıt tarihimi yoksa yurda giriş tarihimi baz alınarak hesaplanacak. Kısacası 170 mi 500 mü olacak.

    Cevapla
  16. Ben telefon aldim yurtdisindan suan kaydettirsem 500 tl mi odiycem. Yani yururluge girdimi.

  17. Oglum Almanyada yaşiyor kendisi Alman vatandaşi bana iphon 6 getirdi onu kayit ettirebilirmiyim kendisi Alman vatandasi

    • Yurtdışı pasaportlarında kayıtla alakalı bir sorun vardı. BTK ile bir görüşün. Sorun çözüldü ise kayıt ettirebilirsiniz.

  18. 21 Ekim 2018, 03:26

    Kuzenim bana Almanya’dan gelirken iPhone 6plus telefon getirdi yaklaşık 1hafta öncede geri dönüş yaptılar bana mesaj geldi 90gün içinde kapatılacaktır diye yurtdışındayken kayıt yaptırabilirim yoksa tekrar Türkiye’ye gelip mi yapması gerek Bilgi verirmisiniz

    • e-Devlet Sistemine giriş imkanı varsa kaydı yapabilirler. e-Devlet şifresi falan almadılar ise bu durumda şifre alması lazım. PTT şubelerinden. Yurtdışıda bu imkan var mı bilemiyorum.

  19. 20 Ekim 2018, 16:36

    Merhaba. 2017 haziranda telefonumu kaydettim. Yeni aldığım telefonu 2019 ocak ayında kayıt ettirebilir miyim, yoksa tam 24 ay geçmesi mi gerekiyor? Tsekkurler

    • 2019 Ocak ayından itibaren aktif olur Pasaport Kaydı.
      Yapılan düzenlemeler ile taksim yılı baz alınıyor. Daha önceden 24 ay geçmesi gerekiyordu.
      Ama yine de BTK ile görüşüp bir teyit alın derim.

  20. yurtdışından gelen cihazlarda 120günü geçip kapandıktan sonra. Açılabiliyormu sonradan

  21. Merhaba benim iPhone 6s telefonum var 3 ay önce yurtdışından geldi burada pasaport kaydı yapan telefoncular var kayıt yaptırmak istediğimi söyledim ama kayıtlar durmuş dediler doğrumu biraz bilgi verirmiisiniz

    • Şuan E-devlet sisteminde bir sorun var. Bir haftaya yakın süredir kayıt işlemi yapılamıyor. Muhtemelen birkaç gün içinde açılacak. Sonrasında kayıt işlemi yapılabilir.

  22. Bir arkadaşımın pasaportuyla arkadaşımın e devletinden ve onun hesabından işlemi gerçekleştirdik banka hesabından para kesildi fakat telefon açılmadı e devletinden girip sorguladigimizda işlem tamamlanmadı yazıyor bu konuda bilginiz varmı.tesekkurler

    • E-Devlet Sisteminde bir sorun var geçtiğimiz Cuma gününden bu yana. Dilerseniz BTK ile görüşüp bir sorun durumu. Ona göre haraket edin.

  23. Yurt disindan iki telefon geldi toplamda 4 imei var kayit olacak ama tek pasaport 3. İmei olarak diger tepefonu girsek ne olur?

    • Kabul etmez. Çift IMEI Kodu olan cihazlarda IMEI Kodları aynı ilerler ve bir iki rakam farklı olur.
      Kaldı ki iki IMEI Kodunun da kaydolması gerek. Aksi durumda birisi kapanır birisi açılır. Bu durumda birçok kez cihazın kafayı yemesine sebep olabiliyor.
      Başka bir pasaport bulabilirsiniz. Bulamazsanız konumuza göz atabilirsiniz. https://www.cepseyir.com/imei-kayit-islemleri

  24. 21 Eylül 2018, 11:39

    Benim telefon çift hatlı ücreti ne şekilde olur.tşkler

  25. Telefonim yurt dişiden gelmiş kapandi nasil açim